Email:info@ntnyenergy.comНантонг Нингиуан Аутоматион Тецхнологи Цо, Лтд

Нантонг Нингиуан Аутоматион Тецхнологи Цо, Лтд

Светска банка се обавезала да инвестира у милијарде долара у складиштење батерија у земљама у развоју

Група Светске банке објавила је своју посвећеност у среду на самиту Оне Планет у Њујорку како би уложио милијарду долара у убрзане шеме складиштења батерија у енергетским системима у земљама у развоју и земљама са средњим приходима како би даље побољшао коришћење обновљиве енергије.

Једна од највећих земаља у развоју која теже препреку је да обезбеди снабдевање електричном енергијом недостатак енергетске инфраструктуре велике инфраструктуре, као што су мреже и традиционалне електране на фосилна горива. У тој ери земље широм свијета покушавају развити обновљиве изворе енергије за ублажавање зависности од фосилних горива и постепено замијенити загађујуће изворе енергије, што је најмања и најисплативија опција, али недостатак инфраструктуре остаје највећа препрека.

Светска банка је идентификовала одрживо решење и обавезала милијарду долара да прошире инвестиције у складиштење батерија у енергетским системима као средство за подршку паралелном ширењу развоја обновљивих извора енергије.

"За земље у развоју ово може променити правила игре", рекао је др Јим Ионг Ким, предсједник Групе Свјетске банке. "Складиштење батерија може помоћи земљама да пређу преко технологија нове генерације генерације, проширују употребу енергије и постављају основу за чисте и стабилније енергетске системе."

Светска банка очекује улагање од милијарду долара за мобилизацију 4 милијарде долара за финансирање климе и јавне и приватне инвестиције. Све у свему, Свјетска банка се нада да ће програм помоћи да складишти 17,5 гигават-часовног (ГВх) батерија до 2025. године, више од три пута већ постојећих капацитета у свим земљама у развоју.

"Батерије су кључне за енергетски систем декарбонизованог света", објаснио је др. Кинг. "Дозвољавају нам складиштење ветра и сунчеве енергије и распоређивати их када је то потребно како би се обезбедила чиста и приступачна снага од свих временских услова за људе. Позивамо наше партнере да нам се придруже и да се подударају са нашим инвестицијама данас. популације са огромним потенцијалом за вјетар и сунчеву енергију, растућу потражњу за енергијом и још увијек нема поуздане електричне енергије.


Извор: Цабле сите


Цопиригхт © Нантонг Нингиуан Аутоматион Тецхнологи Цо, Лтд Сва права задржана.
QR Code